ANBEFALINGER AF FOREDRAG AF VANESSA JOY HOBBS

ANBEFALINGER AF FOREDRAGET “AT LEVE MED ANOREKSI-MONSTRET”, BEDRE PSYK. TØNDER 2019

Foredrag At leve med anoreksi-monstret Tønder 2019“Mandag den 21. oktober 2019 afholdte Bedre Psykiatri Aabenraa og Tønder lokalafdeling et oplæg med Vanessa og Helle-Monika  på Tønder Gymnasium, hvor de på gribende måde fortalte om deres oplevelser med anoreksi og Anoreksimonstrets rasen i  deres familie.

Helle-Monika og Vanessa var meget ærlige og gav også håb til andre med deres fortælling om, hvordan de overlevede med anoreksien i familien.

Tusind tak til jer for jeres personlige beretning, det rørte os meget”.

De bedste ønsker fra Anne Marie Pedersen, Lokalafdelingsforkvinde Bedre Psykiatri Aabenraa og Tønder afdeling.

“Hej Helle Monika. Tak for et lærerigt foredrag i Tønder. Tak for din ærlige beretning om det at være mor til et ungt menneske med anorexi. Vi er en del af et rådgivningsteam om spiseforstyrrelse/selvskade, og kan i den forbindelse også bruge jeres erfaringer.

Jeres historie var så jordnær og forståelig, og gjorde et stort indtryk på os. Det er rart med den ærlighed I udviser”.

Mange hilsner fra Pia og Helene,
Socialpsykiatriske medarbejdere, Bostøtte/Boenhed Stubbæk, Center for Socialpsykiatrien og udsatte.

ANBEFALING AF FOREDRAGET “AT LEVE MED ANOREKSI-MONSTRET”, BEDRE PSYKIATRI AMAGER 2019

Foredrag om anoreksi for pårørende

“Bedre Psykiatri Amager har i efteråret 2019 afholdt pårørende café/temaaften med oplæg og inspiration fra Helle-Monika og Vanessa Joy Hobbs.

Jeg siger tusinde tak for en superfin aften.

Aftenens tema havde overskriften “At leve med anoreksimonstret – en beretning fra mor og datter”.

Vanessas fortalte meget indlevende om sit liv, da hun blev diagnosticeret med anoreksi. Hun fortalte om, hvordan det er, at forsøge at fastholde et personligt image som værende IKKE SYG af spiseforstyrrelse blandt sine gymnasievenner og i sit modeljob samt om sin oplevelse af behandlingen på en psykiatrisk afdeling.

Hun fortalte om at få stillet diagnosen anoreksi og den efterfølgende tid, hvor hun ikke følte sig forstået og ligeværdigt behandlet i det bestående psykiatriske behandlersystem. Afslutningsvis fortalte Vanessa om sin personlige recovery og det at være kommet videre i sit liv. 

Helle-Monika fortalte om sin rolle i forholdt til på en og samme tid at skulle være mor, behandler, spydspids, advokat og sagsbehandler for Vanessa under hele hendes forløb med anoreksi. Og om det at føle, at hun på visse tidspunkter for at beskytte Vanessa måtte “svigte“ hende, ved at bryde de uskrevne hemmelighedsaftaler. Endelig talte Helle-Monika om det at være pårørende generelt. Om vigtigheden af og udfordringerne ved at fastholde sit eget liv med relationer og aktiviteter og søge hjælp til sig selv, for at finde energi og overskud til at bevare nærheden og tilliden i relationen med sit barn, mens sygdommen raser.

Både Vanessa og Helle- Monika er meget autentiske og inspirerende at være sammen med.
Jeg vil anbefale deres foredrag til familier, der har anoreksien inde på livet, men i lige så høj grad til alle unge uanset, hvilket regi de befinder sig i.

Vi kan alle blive meget klogere på vores medmennesker :-)”

Bedste hilsener
Ingelise Fabricius, Bedre Psykiatri Amager

ANBEFALING AF FOREDRAGET “AT LEVE MED ANOREKSI-MONSTRET”, SINDETS DAG 2019

Foredrag om anoreksi og pårørende_ At leve med Anoreksi-monstret_Sindets dag 2019“Mange tak for jeres besøg og foredrag!

Det var også denne gang spændende og medrivende at lytte til jeres fælles beretning, som giver foredraget en ekstra dimension, hvor I på meget ærlig vis kommer omkring rigtig mange facetter af sygdommens indgreb – for både den syge, men bestemt også den pårørende.

Jeres fælles kamp for at komme ud på den anden side giver håb for mange, så derfor kan det kun anbefales at høre jer”.

Bodil Holm
Ledende sygeplejerske, Regionspsykiatrien Midt, Psykiatrien Hus, Silkeborg

ANBEFALING AF FOREDRAGET “AT LEVE MED ANOREKSI-MONSTRET”, SINDETS DAG 2018

At leve med anoreksi-monstret Foredrag Sindets DagI forbindelse med afholdelse af Sindets dag i Socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune, havde vi fornøjelsen af at høre foredraget ”At leve med Anoreksi-monstret.”

Både Vanessa og hendes mor Helle-Monika fortalte meget ærligt og personligt om det at leve med anoreksi og det at være pårørende. De var rigtig gode til hver især at sætte ord på, hvad det havde betydet for deres mor–datter forhold, deres følelser og oplevelser med at leve med og kæmpe mod anoreksien. Desuden delte de ud af både gode og dårlige erfaringer.

Et meget rørende foredrag som vi varmt kan anbefale til andre“.

Lene Bollerup
Teamleder, Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune

ANBEFALING AF FOREDRAGET “#SYGTSUNDT”, AOF GENTOFTE

Anbefalinger af foredrag for unge og forældre - Vanessa Joy Hobbs“Vanessas foredrag om spiseforstyrrelse og præstationsangst burde være fast pensum på gymnasier og i udskolingen landet over.

Hun bruger sin egen historie til at fortælle om de høje krav, alle unge kæmper med i dag, men som mange går med for sig selv og ikke tør dele med nogen. Krav til at få høje karakterer, at have en trimmet krop og et perfekt liv, ikke mindst på de sociale medier….

Vanessa deler med os alle, så de unge piger i salen tør række hånden op og stille spørgsmål, de ikke før har turde stille.
Jeg kan kun anbefale Vanessas foredrag varmt og håber inderligt, at hendes budskab om, at man skal stole på, at man er god nok, som den man er, og at man også skal huske at nyde livet og tage en slapper engang imellem, vil trænge igennem til alle de usikre unge mennesker, som dagligt kæmper den samme kamp, som den Vanessa har kæmpet – og heldigvis har overlevet”.

Julie Kramme Guldbæk
– Kommunikation/PR, AOF Gentofte • Gladsaxe • Lyngby-Taarbæk

ANBEFALING AF FOREDRAGET “FAKTA OG FORDOMME OM SPISEFORSTYRRELSER”, FARUM BIBLIOTEK

Anbefalinger af foredrag m. Vanessa Joy Hobbs“På Farum Bibliotek havde vi besøg af Vanessa Joy Hobbs, der fortalte om sine egne oplevelser med og om spiseforstyrrelser med afsæt i sin bog “Flæsk”.

Det var en intens aften med både smil og tårer.
Tilskuerne blev flyttet fra lytte pladserne til selv at byde ind, fortælle, spørge og åbne sig.

Vanessa fortalte med en åbenhed, en styrke og en varme, der gjorde hende både levende og formidlende overfor publikum, og de familier i rummet, der havde sygdommen helt tæt på.
Fordomme blev brudt og vores forståelse af sygdommen udfordret.
Det føltes som en lettelse, at der kunne tales åbent om et stort tabu”.

Camille Blomst og Ane Abrahamson Grande
– Farum Bibliotek

ANBEFALING AF FOREDRAGET “#SYGTSUNDT”, CHRISTIANSHAVNS GYMNASIUM

Foredrag om spiseforstyrrelser, sociale medier og præstationskultur blandt unge“I sensommeren 2015 havde vi på Christianshavns Gymnasium besøg af vores tidligere elev Vanessa Joy, der holdt et foredrag for alle 2.g eleverne om at leve med anoreksi.

Vanessa talte åbenhjertigt, levende og meget velformuleret om et emne, der i sagens natur er både følsomt og meget personligt. Hun fangede alle eleverne i øjenhøjde og fik deres udelte opmærksomhed (hvilket for de fleste lærere kan være noget af en udfordring!).

Vanessas alder, autenticitet og et velstruktureret oplæg betød, at hun nåede helt ned til bagerste stolerække hos de 200 fremmødte elever. Hun formåede at røre eleverne og hun fik skabt et rum, hvor eleverne kunne (og turde!) byde ind med spørgsmål og kommentarer.
 
Jeg kan klart anbefale Vanessa som foredragsholder til folkeskoler, gymnasier, foreninger mv., og jeg vil sige, at hun med sin baggrund og sine evner har pligt til at gå ud og fortælle om et emne, der desværre fylder alt for meget blandt unge mennesker i dag”.
 
Anders Kahr-Højland
studievejleder på Christianshavns Gymnasium

ANBEFALING AF FOREDRAGET “FAKTA OG FORDOMME OM SPISEFORSTYRRELSER”
ÅRHUS HOVEDBIBLIOTEK

Foredrag for unge - om præstationspres og mistrivsel ”Vanessa Joy Hobbs taler både engageret og ærligt om spiseforstyrrelser; vejen til og væk derfra igen. Hun præsterer en stærk nærhed overfor tilhørerne og en utrolig sårbarhed, som får alle til at leve med.

Vi får også glimt af en anden mere vred og indebrændt side af Vanessa, når hun læser passager op fra sin bog Flæsk.

Alt i alt gør Vanessa os klogere på, hvad det vil sige, at have en spiseforstyrrelse.”  

Jane Kunze, Dokk1

UDDRAG AF NYHEDSBREVET FRA CG OM FOREDRAGET #SYGTSUNDT

Klik på billedet og læs, hvad Christianshavns Gymnasium skriver om foredraget, #SYGTSUNDT, som særligt henvender sig til unge…

Anbefalinger af foredrag til folkeskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner

Back to Top