• fakta og fordomme om spiseforstyrrelser, foredrag af Vanessa Joy Hobbs

FAKTA OG FORDOMME OM SPISEFORSTYRRELSER

Er spiseforstyrrelser det nye sort?
Får man anoreksi af at gå på slankekur?
Er en spiseforstyrrelse i virkeligheden bare et ungdomsoprør?
Hvad virker/virker ikke på vejen til at få det bedre?
Hvad er fakta og hvad er fordomme?

FÅ STYR PÅ FAKTA OG SLIP AF MED FORDOMMENE GENNEM FOREDRAGET, DER BRYDER TABUER NED 

Myterne er mange og berøringsangsten er stor, når det handler om spiseforstyrrelser. Men hvad handler myterne om, hvad giver dem fortsat ben at gå på, og hvorfor er det egentlig så svært at spørge ind til og forstå, hvad der foregår bag facaden hos den, som lider under en spiseforstyrrelse?

Med udgangspunkt i mine personlige erfaringer fra mit liv med anoreksi bryder jeg i dette foredrag med tabuet og gør op med florerende fordomme om spiseforstyrrelsen. Jeg fortæller om hvad det virkelig vil sige at leve med en spiseforstyrrelse og deler ud af mine erfaringer med såvel sygdommen som  behandlingssystemet og forholdet til omverdenen.

Foredraget sætter fokus på fakta og fordomme om spiseforstyrrelser og giver et indblik i, hvad en spiseforstyrrelse ‘går ud på’. Hvordan en spiseforstyrrelse overskygger hele den spiseforstyrredes tilværelse, hvordan sygdommen påvirker den syge – og den syges pårørende, samt hvordan spiseforstyrrelsen fortsat kan være en del af livet, længe efter, at man har opnået det, der kaldes et normalt BMI.

FOREDRAGET “FAKTA OG FORDOMME OM SPISEFORSTYRRELSER” AFSLUTTES MED ÅBEN DEBAT OG PLADS TIL REFLEKSIONER.
ALLE SPØRGSMÅL ER VELKOMNE

FÅ MERE VIDEN OM SPISEFORSTYRRELSER OG SEND DIN FORESPØRGSEL HER

 

Back to Top